Ana Sayfa > Okulumuz Hakkında

ŞEHİT ERHAN YILDIRIM İMAM HATİP ORTAOKULU

Telefon : 0(312) 374 40 50
Belgegeçer : 0(312) 374 40 50
Eposta Göndermek için tıklayınız
WEB https://sehiterhanyildirimiho.meb.k12.tr
Adres : Kıbrısköy mah. 1961 Sk. No2/A Mamak/ANKARA
VİZYON : Kültürel mirası değerlendirebilen, yaşanan hayatı yorumlayabilen, problemlere çözüm üretebilen, milli ve manevi değerlere sahip olan bireyler yetiştirmek Şehit Erhan Yıldırım İmam Hatip Ortaokulu öğrencisinin temel vizyonudur.
MİSYON : Atatürk ilke ve inkılapları doğrultusunda çağdaş, evrensel, ulusal kültür birikimine sahip düşünme, algılama ve sorun çözme becerileri gelişmiş, ülke gerçeklerini bilen, yaşam boyu öğrenmeyi ilke edinmiş milli ve manevi değerlere sahip bireyler yetiştirmek; sahip olduğumuz insan kaynaklarını en verimli biçimde kullanarak, içinde yaşamaya değer ve yarınları hedefleyen bir eğitim-öğretim ortamı oluşturmaktır.
BAŞARILAR :

Öğretmen :44
Öğrenci :596
Derslik :28
Konferans Salonu :1
Spor Salonu :2
Fen Laboratuvarı :2
Kütüphane :1
Kütüphane Kitap Sayısı :3480
Yemekhane :2
Revir:2
Öğretim Şekli :TAM GÜN
Saatler : Pazartesi, Salı, Perşembe, Cuma: 09.10-15.30 Çarşamba : 09.10-16.20
Bağlantı : Fatih Projesi Fiber İnternet
Yabancı Dil : İNGİLİZCE, ARAPÇA
Isınma : DOĞALGAZ
Servis : Servis var
Ulaşım : Zerdalitepe,Yeşilbayır,Kıbrısköy EGO otobüsleri ve dolmuşları ile ulaşım sağlanmaktadır. (355 ,357 ve 361 nolu hatlar)
Yerleşim Yeri :
İl /İlçe Merkezine Uzaklık : İl Merkezine : 15 km. İlçe Merkezine : 8 km.
Kontenjan Bilgileri :
Sportif Etkinlikler : Okulumuza kurulan Şehit Erhan Yıldırım İmam Hatip Ortaokulu Gençlik ve Spor Kulübü Derneği aracılığıyla okulumuzda Taekwando, Kickboks, Dart ve Okçuluk dallarında kurslar açılmıştır.
Bilimsel Etkinlikler :
Proje Çalışmaları : Örgün Eğitimle Beraber Hafızlık Projesi // İngilizce,Arapça ve Kur´an-ı Kerim alanlarında yabancı dil proje sınıfları // Sıfır Atık Projesi // eTwinning projesi
Yurtdışı Proje Faaliyetleri : eTwinning projesi
Diğer Hususlar : Okulumuzda mevcut 25 sınıf bulunmaktadır. Okulumuz bünyesinde hafızlık proje sınıfları, ingilizce ağırlıklı dil sınıfları, arapça ağırlıklı dil sınıfları ve Kur´an-ı Kerim ağırlıklı proje sınıflarımız mevcuttur. Okulumuz akademik anlamda öğrencilerimizi özenle yetiştirmektedir. Destekleme ve yetiştirme kursları ile öğrencilerimize destek verilmektedir. Ayrıca satranç, dart, kıck box, tekvando ve okçuluk gibi kurslar açılmaktadır.
Yazdır :